ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μοναδική συνταγή! Αυτό το δέντρο είναι η ΑΣΠΙΡΙΝΗ της ΦΥΣΗΣ!



itia
 
 Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φάρμακο στον κόσμο, η ασπιρίνη, είναι στενά συγγενές με το ενεργό συστατικό του φλοιού της ιτιάς. Οι φλοιοί της ιτιάς και των δένδρων λεύκας έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιετίες ως αντιπυρετικοί, αναλγητικοί και αντι­φλεγμονώδεις παράγοντες και ως στυπτικά για τη θε­ραπεία του πονοκεφάλου, της ατονίας, των πεπτικών οργάνων, της ελονοσίας, των κρυολογημάτων και της γρίπης. Οι Ινδιάνοι της βόρειας Αμερικής έβραζαν τον φλοιό ιτιάς για να ανακουφιστούν από τον πονοκέφα­λο και τον πυρετό και για να ανακουφιστούν από τον πόνο των μυών και τον ρευματισμό.
Η ιτιά εμφανίζεται συχνά σε συνταγογραφήσεις στην 4.000 ετών σουμεριακή πινακίδα της Nippur, στον δημοφιλή πάπυρο Ebers από την Αίγυπτο (1600 π.Χ.) και σε αρχαίες ασσυριακές πινακίδες. Ο Διοσκουρίδης ανέφερε την ιτιά στα γραπτά του, τονίζοντας τις στυ­πτικές ιδιότητές της και τη βοήθεια που παρέχει κατά των πόνων στα αυτιά και στην ουρική αρθρίτιδα. Ο Γαληνός χρησιμοποιούσε τον φλοιό ιτιάς για να θερα­πεύσει φλεγμονές των ματιών.  Ο Ιπποκράτης χρησιμο­ποιούσε τον φλοιό ιτιάς για να ανακουφίσει από τον πόνο και τον πυρετό!
Ο φλοιός ιτιάς είναι αποτελεσματικός κατά του πόνου που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα και τον πόνο της μέσης. Μια μελέτη βρήκε ότι ένας βοτανικός συνδυασμός που περιλάμβανε 100 mg φλοιού ιτιάς μετά από χρήση δύο εβδομάδων ανακούφισε τον πόνο σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι 1.360 mg εκχυλίσματος φλοιού ιτιάς την ημέ­ρα για δυο εβδομάδες αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Μια μελέτη έδειξε ότι 240 mg σαλικίνης από εκχύλισμα ιτιάς μείωσαν αποτελεσματικά την επιδείνωση του πό­νου στη μέση!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ!

Η ημερήσια συνιστώμενη δόση σαλικίνης είναι 60-120 mg την ημέρα, αλλά για τον πόνο απαιτούνται μεγαλύτερες ποσότητες (240 mg). Μπορεί να παρα­σκευαστεί και τσάι ιτιάς από 1-2 γραμμάρια φλοιού που βράζονται σε 200 ml νερό για δέκα λεπτά. Η ημε­ρήσια δόση του τσαγιού από τον φλοιό είναι πέντε πο­τήρια.
Δεν συνίσταται για παιδιά κάτω των 15 ετών...
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος τουAmerican Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος τηςAmerican Association of Drugless Practitioners

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου