ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

«Το Δέντρο των Ευχών» – Δωρεάν Μουσική εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιών

«Το Δέντρο των Ευχών» – Δωρεάν Μουσική εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιών

24 Δεκεμβρίου 2015, 11:51
ΔΕΝΤΡΟ ΕΥΧΩΝ foto
Μία ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στην οδό Μεταμορφώσεως 1, δίνοντας την ευκαιρία στο μουσικόφιλο κοινό του Βόλου να συμμετάσχει σε ένα εξαιρετικό δρώμενο, κατάλληλο για μικρούς αλλά και για μεγάλους. «Ένα δέντρο, πολλές ευχές. Τρεις ιστορίες, πολλές μουσικές !!! Οι Βολιώτες καλούνται να ανακαλύψουν την μαγεία των Χριστουγέννων αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κυριακάτικο πρωινό, μια ευκαιρία για να μοιραστούν οι οικογένειες ποιοτικό χρόνο. Για το ταξίδι αυτό θα χρειαστούν: Εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών στη φαντασία , μεγάλη δόση χαράς, κεφιού και….. αμέτρητους κόκκους δημιουργικότητας. Οι συνοδοιπόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ο καθένας το δικό του αγαπημένο χρώμα, ένα ψαλίδι και ένα τρίγωνο για τα κάλαντα. Στο τέλος, θα στολίσουν το ξεχωριστό Δέντρο με τις Χριστουγεννιάτικες Ευχές».
Η αφήγηση και η εμψύχωση θα γίνει από την μουσικοπαιδαγωγό του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ελένη Ιωαννίδου, ενώ την εκδήλωση θα στολίσει μουσικά με το Κανονάκι ο Παναγιώτης Κατσικλής καθηγητής στο Κανονάκι στο Εργαστήρι Λαικής και Παραδοσιακής μουσικής του Δ.Ω.Β.
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού και Καλλιτεχνικού κύκλου «Χειμωνανθός» (www.wintersweetmusic.org) του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, που εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Φούγκας, Αντίστιξης, Αρμονίας, Ωδικής). Είναι απόφοιτος του Διετούς Μεταπτυχιακού Κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής CARL ORFF .Το 1995 και 1999 παρακολούθησε τα International Summer Courses ‘’Musik and Dance Education:Orff Schulwerk’’HochSchule fur Musik und Darstellende Kunst Mozarteum in Salzburg .Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια που αφορούν τα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα Dalcroze και Kodaly , θεατρικού παιχνιδιού – μουσικοδραματική πράξη, κουκλοθεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, κατασκευή αυτοσχέδιων οργάνων, δημιουργικό χορό, καθώς επίσης φωνητική. Έχει κάνει παρακολουθήσεις υποδειγματικών διδασκαλιών μουσικής εκπαίδευσης με θέμα τα λαϊκά όργανα και τα έθιμα του χρόνου στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων (Πλάκα-Αθήνα, Ν. Ατέσογλου) και την βιωματική προσέγγιση των μουσείων Θεόφιλου, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών (Β. Κτιστόπουλος). Το 2007 συμμετείχε στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής με την εισήγηση : Η οικογένεια μέσα από την ποίηση και την μουσική. Έχει υπάρξει συντονίστρια και επιμορφώτρια σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο με ενήλικες και παιδιά. Επίσης έχει παρουσιάσει παιδικά βιβλία, έχει εμψυχώσει και σκηνοθετήσει παιδικές μουσικές παραστάσεις. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα και Βόλο, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, και στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, και έχει συνεργαστεί με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία, Δημοτικό Σχολείο Αγ.Λαυρεντίου) . Σήμερα ζει στο Βόλο , είναι μητέρα δύο παιδιών και εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου ως Καθηγήτρια θεωρητικών και Μουσικοκινητικής αγωγής.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΛΗΣ
Ο Παναγιώτης Κατσικλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Ξεκίνησε αρχικά μαθήματα αγιογραφίας και βυζαντινής μουσικής. Το 2002 έλαβε το πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από τη Σχολή Μητρόπολης Βόλου με βαθμό «Άριστα». Το 2008 αποφοίτησε από στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου, με ειδίκευση στο μουσικό όργανο: κανονάκι. Η πτυχιακή του εργασία αποτελεί μια πρώτη πανελλαδικά ανάλυση της μουσικής συλλογής του Κωνσταντίνου Ψάχου «Ασιάς Λύρα (1909)» που εμπεριέχει συνθέσεις της Λόγιας Οθωμανικής Μουσικής. Έκτοτε εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής σε Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, ενώ εκτός από το κανονάκι αναλαμβάνει συχνά τη διεύθυνση και διδασκαλία μουσικών συνόλων με πιο σημαντική την εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων των Ιούνιο του 2014. Έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε συναυλίες του τμήματός του και συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως μουσικός των χορευτικών συνόλων του. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με τον πολιτιστικό σύλλογο «Λούτσας» Ιωαννίνων. Εκεί, συμμετείχε ως μουσικός στις χορευτικές παρουσιάσεις των εν λόγω συλλόγου. Ανεπίσημα, ήταν ενεργό μέλος μουσικών σχημάτων σε κέντρα διασκέδασης και μουσικές σκηνές του Βόλου, της Άρτας, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.
Μέσα στα ενδιαφέροντά του είναι επίσης και η κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων τα τελευταία έξι χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ειδικεύεται στις λύρες (πολίτικες, κρητικές, ποντικές, κ.ά.), ενώ πειραματίζεται με τη χρήση και εφαρμογή συμπαθητικών χορδών. Τα όργανα του έχουν δοκιμαστεί από τους καλύτερους οργανοπαίκτες του είδους όπως Σωκράτη Σινόπουλο, Ross Dally, Κέλλυ Θωμά, Γιώργο Κοντογιάννη κ.ά. και απέσπασαν θετικές κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου