ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το μυθιστόρημά της «Η Πηνελόπη των τρένων» παρουσιάζει στο Βόλο η Μαρλένα Πολιτοπούλου

Το μυθιστόρημά της «Η Πηνελόπη των τρένων» παρουσιάζει στο Βόλο η Μαρλένα Πολιτοπούλου

10 Δεκεμβρίου 2015, 19:18
ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ 1
Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Πηνελόπη των τρένων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», θα παρουσιάσει στο Βόλο η συγγραφέας του Μαρλένα Πολιτοπούλου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ των Τεχνών του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου με Δημητριάδος) την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου, τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και το βιβλιοπωλείο «Πένα» για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Πρόκειται για ένα ακόμη αστυνομικό μυθιστόρημα της Μαρλένας Πολιτοπούλου γνωστή από τα προηγούμενα βιβλία της αλλά και από τη δημοσιογραφική της παρουσία που είναι συνώνυμη ιδιαίτερης γραφής και οντότητας. Το τελευταίο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» με τίτλο «Η Πηνελόπη των τρένων» καταπιάνεται με το θέμα της μετανάστευσης τη δεκαετία του 1960 δίνοντας με τη δική της γραφή παράλληλα με τη δράση και το κλίμα μιας άλλης εποχής που έδωσε ωστόσο το έναυσμα για τις εξελίξεις που διαμορφώνουν τη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.
Η Μαρλένα Πολιτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έφτασε στη λογοτεχνία μετά από σπουδές Πολιτικών Επιστημών και με τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα. Πέντε νουβέλες, τρία αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα σε περιοδικά τέχνης είναι η λογοτεχνική της παραγωγή. Το μυθιστόρημα «Η Πηνελόπη των τρένων» με τη δολοφονία ενός Ελληνα στην Αθήνα, όπου είναι ανακατεμένοι Πακιστανοί). Ωστόσο η ενδιαφέρουσα ιστορία της, μολονότι δείχνει να αφορά και τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, συνδέεται κυρίως με την Αριστερά της Κατοχής και του Εμφυλίου – οι πολλοί ήρωες ενδέχεται να μπερδέψουν τον αναγνώστη -, θέμα που την είχε απασχολήσει και στο προηγούμενο μυθιστόρημά της, το βιβλίο «Η μνήμη της πολαρόιντ» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». . Τελικά, Η Πηνελόπη των τρένων, καρπός πολυετούς έρευνας και μόχθου, δείχνει πως η σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία δεν τέρπει μόνο με τα μυστήρια που επιζητούν λύση αλλά και δίνει την ευκαιρία για προβληματισμούς πάνω στην Ιστορία, στην κοινωνία, στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου