ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα εθελοντικής δράσης από το Αχιλλοπούλειο

Πρόγραμμα εθελοντικής δράσης από το Αχιλλοπούλειο

24 Νοεμβρίου 2015, 17:23
GHV_OUTER1
Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου <<Αχιλλοπούλειο>> σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας υλοποιεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών με τίτλο <<Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους>> – ΠΡΟΤΕΚΤΑ.
Το Γραφείο Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του προγράμματος, το οποίο αφορά εθελοντές εργαζομένους του Νοσοκομείου, καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας. Τα εκπαιδευτικά μαθήματα ξεκινούν στις 23/11/2015,  πραγματοποιούνται στο χώρο του Νοσοκομείου εκτός ωραρίου εργασίας, ενώ η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε εκατό (100) ώρες.
Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων στην εθελοντική δράση και στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου για τις θεματικές ενότητες: σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, θαλάσσια ατυχήματα, πρώτες βοήθειες κ.λ.π.
Το πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης ISO και υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων. Στους εκπαιδευόμενους χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και εντάσσονται στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Οι Θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:
  • Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος/Λήψη απόφασης-Διαχείριση πληροφορίας, Διαχείριση πανικού-Λειτουργία σε ομάδες)
  • Πυρκαγιές-Πλημμύρες
  • Σεισμοί-Διασώσεις
  • Ναυτικά Ατυχήματα –Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος
  • Πρώτες Βοήθειες – Διαχείριση Καταυλισμών
Από την έναρξη του προγράμματος 2001 έως σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 10.000 εθελοντές σε 220 Δήμους της Επικράτειας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου