ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!
Τελευταία νέα

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

«Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παιδική επιθετικότητα»- Ημερίδα την Πέμπτη

«Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παιδική επιθετικότητα»- Ημερίδα την Πέμπτη

24 Νοεμβρίου 2015, 14:01

53b526a9b6bc3185a09475c5aaaf3d24_L
Πολλές φορές ως γονείς, αλλά και ως ενήλικες γενικότερα, μας ενοχλεί όταν το παιδί μας τσακώνεται με άλλα παιδιά στο σχολείο ή σε άλλες δραστηριότητες. Μας ενοχλεί όταν αντιμιλάει ή βρίζει, όταν δεν υπακούει…όταν απομονώνεται από την παρέα των συνομιλίκων και νοιώθει τύψεις για την συμπεριφορά του.
Έχουμε άραγε αναρωτηθεί πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά από τη βοήθειά μας;έχουμε αναρωτηθεί πόση ανάγκη έχουν να τα ακούσουμε; να τα βοηθήσουμε να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και τους λόγους που τα οδηγούν σε επιθετικές πράξεις; Eχουμε σκεφτεί ότι τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερο όχι τόσο από όσα τους λέμε, αλλά περισσότερο από όσα κάνουμε;
Tο παιδί μέσα από την επιθετικότητα ζητάει τη βοήθεια μας, την προσοχή μας. Μέσω της συμπεριφοράς του μας «στέλνει» μηνύματα ότι χρειάζεται στήριξη, καθοδήγηση, αγάπη και προσοχή. Χρειάζεται να μαθεί από εμάς πως να εκφράζει τα συναισθήματα του αλλά και έναν υγιή τρόπο διαχειρίσης και εκτόνωσης αρνητικών συμαισθημάτων.
Οι γονείς, όσο και οι δάσκαλοι, είναι σημαντικό να αποτελούν τα ιδανικά και πιο θετικά πρότυπα προς μίμηση για τα παιδιά. Η συμπεριφορά τους διαμορφώνεται μέσα από την παρατήρηση και μίμηση θετικών όσο και αρνητικών πράξεων των ενηλίκων. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τον τρόπο που ζούνε.
Αν ένα παιδί ζεί μέσα στην κριτική…μαθαίνει να κατακρίνει.
Αν ένα παιδί ζεί μέσα σε καυγάδες…μαθαίνει να τσακώνεται.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση…μαθαίνει να έχει υπομονη και κατανόηση.
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία…μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση.                
Eμείς πως θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας;;Βοηθάμε σε αυτό με τη συμπεριφορά μας ή απλά απαιτούμε και ενοχλούμαστε όταν δεν γίνονται έτσι όπως θα θέλαμε;
Όλα αυτα θα τα συζητηθούν στην ομιλία που θα γίνει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 18.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς και ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου